Græskarbrød med Alberte Stengaard

Opskriften er udviklet af Alberte Stengaard – https://albertestengaard.dk/

Fremgangsmåde:

  1. TIP: Forbered gerne græskarmos i god tid og bland din pumpkin pie spice (se alternativ længere nede).
  2. GRÆSKARMOS: Tænd ovnen på 200°. Vask et hokkaido græskar, skær det herefter midt over og udhul for kerner. Placer med skæresiden nedad, kom lidt olie på og prik et par huller i skallen så luften kan trænge ud og bag indtil mør, ca. 30-35 min. Den skal boble og være let at stikke en kniv igennem. Lad det afkøle let inden du fortsætter. Har du en powerblender kan du blende græskarret med skal på indtil en fin pure. Alternativt kan du skrabe kødet ud og mose det med en gaffel eller stavblender.
  3. GRÆSKARKAGE: Tænd ovnen på 180° alm. ovnvarme med en rist i midten. Klargør en mindre rugbrødsform med bagepapir. Min form måler: 26 X 10 cm. Smelt herefter smørret og lad afkøle let. Bland hvedemel, bagepulver, natron salt samt krydderier og sæt til side.
    TIP: Har du ikke hjemmelavet pumpkin pie spice brug følgende: 1,5 tsk. kanel + 1/2 tsk. ingefær + 1/4 tsk. nellike + 1/4 tsk. allehånde + 1/2 tsk. kardemomme + lidt fintrevet muskatnød.
  4. I en stor skål kom den angivne mængde græskarmos, Oat Barista Tasty Pumpkin Spice, æblecidereddike, farin, rørsukker samt vaniljesukker. Pisk indtil homogen. Si melblandingen i og pisk kort indtil dejen blot lige er homogen og ingen synlige klumper er tilbage. Pas på IKKE at overpiske. Hæld det afkølede NATURLI’ Block i dejen og vend rundt med dejspatel ved at vende det ind i dejen til den igen er homogen. Hæld kagedejen i den klargjorte form. Brug evt. tricket herunder hvis du ønsker en flot krakeleret top på kagen.
    TRICK: Skær 2-3 tynde rektangler af NATURLI’ Block og placer i kagen så de ligger i forlængelse af hinanden i midten.
  5. BAG KAGEN: Sæt kagen i ovnen og bag 50-55 min. indtil en kniv kommer ren ud eller med få krummer. Dæk evt. kagen med bagepapir efter 30 min. for at undgå den bliver for mørk på toppen. Lad kagen hvile 10-15 min. i formen inden du flytter den til rist og lad afkøle helt. Nyd kagen som den er eller top med fluffy krydret frosting.

Frosting

    1. Lad NATURLI’ Block komme til stuetemperatur før du starter. Pisk Block indtil det bliver fluffy og hvidt, ca. 2-3 min. Si herefter flormelis og krydderier i og tilsæt NATURLI’ Oat Barista Tasty Pumpkin Spice. Pisk 1-2 min til fluffy, lækkert og cremet. Skrab evt. ned af kanterne et par gange, så alt kommer med. Top kagen med frosting og nyd med det samme. Kagen opbevares på køl med frosting på.