• Doughnuts

    Lun havredrik og opløs gæren heri.
    Smelt let kokosolie i en gryde eller mikroovn. Den må ikke være for varm.

    Bland de øvrige ingredienser i dejen og ælt den godt igennem.
    Dejen skal være elastisk.
    Lad dejen hæve en time.

    Rul dejen ud og tilsæt evt. lidt mel, så dejen slipper bordet. Udstik med en rund udstikker ca. 6 cm og udstik igen med 2 cm. hul i midten.
    Lad dem efter hæve ca. 20 minutter.

    Kog 1-2 donuts ad gangen i ca. 4 minutter i olie der er ca. 180 grader varm. Husk at vende dine donuts undervejs, så de ikke brænder på.
    Læg de færdige på fedtsugende papir eller en rist hvor de kan dryppe af.

     

    Pynt med fx. tyk hvid glasur og små hvide stjerner.
    Flormelis
    Lyserød glasur med små lyse røde perler på og glimmer støv
    Pink glassur med frysetørret hindbær på.
    Kaffeglasur med guld støv og hakkede valnødder.
    Glassur lavet med chokoladesmørbar og flormelis, smurt på toppen med et drys af mini marshmallows.

    • 1
    • Pers.-
    • Middel
    • Du skal bruge...

      Veganske donuts
      25 g gær
      2 dl Naturli havredrik
      2 spsk. Naturli kokosolie (let smeltet)
      6 spsk. sukker
      1 knivspids salt
      1 tsk. skal fra en revet citron
      300 g hvedemel
      Kokosolie eller planteolie til stegning.


       

Til top