• Veganer Mor

    Da mine sønner for to et halvt år siden, mens de boede hjemme, tog et valg om at følge en vegansk livstil, blev jeg ret udfordret. Efter lidt tid tog jeg udfordringen op, og besluttede at jeg ville skabe et repertoire af fælles veganske livretter – en slags ”TOP 10”. Så jeg fortsat kunne diske op med sunde og velsmagende retter til de fælles måltider. Det var sådan, jeg kom i gang med en plantebaseret livsstil. At jeg blev ”hængende”, da sønnerne flyttede hjemmefra, og nu selv udelukkende spiser vegansk mad, skyldes flere ting; kærlighed til god mad, dyrevelfærd, klimaproblemer, klodens befolkning – og min egen sundhed.

    Nu føles det som et helt naturligt valg udelukkende at spise planter. Det er sært at tænke på, hvis forandringen ikke var sket – at det kunne være mig, som stod ”uden for” – og måske ikke kunne forstå denne voksende ”veganske bølge” – ”Skræmmende tanke!”
    Det er nemt at være veganermor i vores hjem, fordi både min mand, jeg, vores tilsammen 4 børn og en svigersøn alle spiser vegansk, og sætter pris på at blive kræset for. Det er jeg meget taknemmelig for <3
    Det gør det blot endnu mere syret, at opleve hvor marginaliserede, vi er i mange sociale sammenhænge, hvor vi udgør et mindretal. Men jeg oplever dog en stigende accept og nysgerrighed mod vores livsstil.

    Jeg vil gerne påvirke mine omgivelser og sprede kærlige ringe i vandet med inspiration til skøn vegansk mad og god energi. Alle som besøger os eller inviteres til middag bydes udelukkende på vegansk mad.
    Bloggen er et fantastisk sted for mig at dele mine opskrifter, indsigter og refleksioner. Jeg elsker selv al den inspiration, jeg kan samle op på andre veganske blogge, og jeg er vild med at være frisat fra kulturelle begrænsninger i min madlavning - Det er er min fantasi alene, som sætter grænserne for det mulige.

    Jeg er meget optaget af den veganske kost’s potentielle sundhedsfremmende egenskaber.
    Ifølge den amerikanske forsker og læge, Michael Greger, kan frisklavet plantebaseret fiberrig kost være løsningen på mange velfærdssygdomme (nutricionfacts.com). Som sygeplejerske elsker jeg endvidere den køkkenhygiejne, som følger med en plantebaseret kost ;)  

    Jeg er nok mere ”Garden” end ”gangster” – og dog?
    Jeg har en gangster-mission, som går ud på: - At få ”tiden” tilbage i køkkenet!
    Tid er en vigtig faktor for, hvad vi tillægger værdi. Det skal gøres mere værdifuldt at lave sund mad til sig selv og sin familie. Gangster-missionen skal få os til bruge mere tid på at lave vores daglige måltider, og lave dem med sunde og giftfrie råvarer. Maden er brændstof for alle vores celler og samboende bakterieflora, derfor skal maden tillægges meget mere værdi og dermed tid!

    Kærlig hilsen
    Helle Renbo Olsen, alias Veganermor

    Helle er 55 år, bor i Kolding er uddannet sygeplejerske, zoneterapeut og Master i Positiv Psykologi.
    Hun arbejder som sygeplejerske med for tidligt fødte og syge nyfødte børn.
    I fritiden laver hun rigtig meget opvask, holder have, læser bøger, cykler, svømmer, dyrker yoga og mindfulness.

Til top