Hvor bliver Naturli' produkterne fremstillet?

Naturli' er en dansk virksomhed, der blev grundlagt i 1988 af den nytænkende fødevareidealist, Poul Agger. Hans tanke var at give mælkeallergikere og laktoseintolerante et plantebaseret alternativ til komælk. Trods adskillige forsøg lod det sig ikke gøre at finde de nødvendige faciliteter til hans produktion på dansk grund, så derfor søgte han mod vore nabolande for at finde den produktionskvalitet, han ønskede af produkterne. Valget faldt på et ultramoderne soyadrik-anlæg i Belgien, som har den samme skarpe holdning til ansvarlighed, sundhed og miljø, som vi har. Det betyder, at Naturli' drives og produkterne udvikles i Danmark, mens selve produktionen foregår i Belgien. Det er også årsagen til, at produkterne bærer det europæiske øko-mærke i stedet for det danske Ø-mærke.

 

Hvor og hvordan bliver sojaen produceret?

Sojabønnerne i Naturli’s produkter er økologiske og GMO-fri. Vi handler ikke råvarerne på det åbne marked, men har indgået samarbejdsaftaler med specielt udvalgte landmænd i Frankrig, Canada og Kina. På den måde har vi kontrol over, at produktionen er miljøvenlig, at der ikke sker afsmitning med GMO-afgrøder, og at der er ordentlige arbejdsvilkår for medarbejderne. Der tages stikprøvetest for GMO på alle batches, og ved hver høst testes for pesticidrester og tungmetaller.

 

Er produkterne GMO-fri?

Alle råvarer i Naturli’s produkter er naturligvis GMO-fri og økologiske. 

Alene gennem økologien er du sikret, at der ikke er GMO i produkterne, og derudover tages der stikprøvetest af hvert batch for at sikre, at der ikke er sket afsmitning fra andre genmodficierede afgrøder.

 

Er Naturli’s produkter økologiske?

Ja, alle råvarer og ingredienser i Naturli’s sortiment er 100% økologiske. Og GMO-fri.

 

Hvorfor bærer de fleste af Naturli's produkter ikke det danske øko-mærke?

Naturli' Foods blev grundlagt i 1988 af fødevareentreprenøren Poul Agger. Tanken var at producere plantebaserede fødevarer på et dansk mejerianlæg. Det lod sig dog ikke gøre at finde de nødvendige faciliteter til det på dansk grund, så derfor søgte han mod vore nabolande for at finde den produktionskvalitet, han ønskede af produkterne. Valget faldt på et ultramoderne soyadrik-anlæg i Belgien, som har den samme skarpe holdning til ansvarlighed, sundhed og miljø, som vi har. Det betyder, at Naturli' drives og produkterne udvikles i Danmark, mens selve produktionen af drikkene foregår i Belgien. De senest tilkommende produkter fremstilles hos producenter i andre europæiske lande. Det er årsagen til, at produkterne bærer de europæiske øko-mærke og ikke det danske Ø-mærke.

Naturli' økologisk, koldpresset kokosolie og Naturli' økologisk Smørbar produceres dog her i Danmark og bærer derfor Ø-mærket.

 

Er produkterne glutenfri?

I drikserien er alle varianter glutenfri, bortset fra Naturli’ øko Havredrik.

De fleste af vores øvrige produkter er også glutenfri. Tjek emballagen eller spørg os på konkrete varianter, hvis du er i tvivl.

 

Er produkterne egnede for mælkeallergikere?

Naturli's produkter indeholder hverken mælkeproteiner eller  andre mælkebestanddele. Derfor er de meget velegnede specielt til mælkeallergikere, og alle andre, der af sundheds- eller holdningsmæssige årsager har fravalgt komælk.

 

Hvor meget calcium er der i produkterne?

Naturli’ økologisk Sojadrik med calcium og vanilje og Naturli' økologisk Kokosdrik er tilsat 120 mg. calcium pr. 100 ml. Det svarer til calciumindholdet i komælk og betyder, at du får 15% af den anbefalede daglige mængde i 1 dl. (100 ml).

Alle øvrige varianter er ikke tilsat calcium, og det naturlige indhold fra råvaren er begrænset til mellem 9-14 mg. calcium pr. 100 ml.

 

Er jeres produkter mere CO2-venlige end mælkeprodukter?

I 2009 lavede Agro Tech en CO2-fodsporsanalyse af vores sojadrik. Den viste en udledning på 299 g CO2 ækvivalenter pr. liter. Til sammenligning udleder en liter dansk komælk over fire gange så meget, nemlig omkring 1.200-1.300 g CO2ækvivalenter pr. liter.

Til top